Skip to main content

Shanghai Proton and Heavy Ion Hospital (SPHIC) väljer C-RAD:s SGRT-lösning

C-RAD meddelade idag att Shanghai Proton and Heavy Ion Hospital (SPHIC) väljer C-RAD som leverantör av ytskanningssystem baserat på Catalyst™ och Sentinel™ 4DCT teknologi.

SPHIC är ett av de ledande cancerbehandlingscentren i Kina och det första protoncentret i landet. Centret är utrustat med Siemens IONTRIS-system och har totalt fyra behandlingsrum. Sedan 2015 kan patienter erbjudas mycket specialiserade behandlingar. Utöver IONTRIS-systemet erbjuds cancerbehandlingar med två fotonbehandlingssystem. Den kinesiska marknaden för avancerade behandlingar är i snabb tillväxt.

Det första behandlingsrummet och två CT-rum förväntas vara utrustade med Catalyst system ™ före slutet av året.

”Vi är glada över beslutet och möjligheten för C-RAD att arbeta med detta högprofilerade cancercenter i Kina. Det faktum att ett stort cancercenter i Kina nu beslutat att använda vår SGRT-lösning bekräftar vår fasta övertygelse att C-RAD-tekniken är på väg att bli vårdstandard inom avancerad strålterapi, säger Tim Thurn, VD för C-RAD.

C-RAD erbjuder en specifik version av sitt Catalyst System för användning i proton- och partikelterapi – Catalyst PT, baserat på den patenterade Catalyst-tekniken och mjukvaran. Systemet möjliggör en sömlös integration för att stödja det kliniska arbetsflödet genom att förbättra noggrannheten i patientpositioneringen och operationell effektivitet.

Kurt Wang, chef för C-RAD China, säger ”Detta är en viktig milstolpe för C-RAD i Kina. Jag är mycket entusiastisk inför att arbeta med teamet på SPHIC och att bygga upp ett kliniskt utbildningscenter för andra kunder verksamma inom protonbehandling. Samarbetet kommer även främja att C-RAD SGRT-lösningen blir vårdstandard även för protonbehandlingar. Jag tror att tillsammans med SPHIC-teamet kan C-RAD göra en skillnad för samhället och särskilt för de patienter som kommer att dra nytta av behandlingarna på detta center. ”

Målsättningen är att utveckla detta center för att bli en referens för C-RAD för att vidare kunna demonstrera potentialen i tekniken inom strålterapi med hög precision.

Installationen förväntas äga rum före slutet av detta år.

Om C-RAD

C-RAD utvecklar ytskanningsteknologi för strålterapi för att möjliggöra en mycket exakt dosavgivning till tumören och samtidigt skydda frisk vävnad från oönskad exponering. Med hjälp av höghastighets 3D-kameror i kombination med förstärkt verklighet stöder C-RAD den initiala patientpositioneringen och övervakar patientens rörelser under behandlingen för att säkerställa hög tillförlitlighet, ett effektivt arbetsflöde och ökad noggrannhet. C-RAD övervakar patientens rörelse utan att använda markörer eller ytterligare dos för att ge den högsta nivån av patientsäkerhet och komfort.

C-RAD. Inspiring excellence in cancer treatment.

C-RAD AB är noterat på NASDAQ OMX Stockholm.

För mer information om C-RAD, besök www.c-rad.com

För ytterligare information:

Tim Thurn, VD, C-RAD AB, Telefon +46-18-666930, E-post investors@c-rad.com

Close Menu