Skip to main content

Renova Oncology väljer C-RAD som sin partner för att implementera SGRT-programmet

C-RAD tillkännager idag ett partnerskapsavtal med Renova Oncology Group baserade i Hyderabad, Indien. Avtalet inkluderar en order på flera Catalyst+ HD- och Sentinel 4DCT-system och ett flerårigt serviceavtal.

Renova Oncology Group är en privat vårdgivare som grundades i Hyderabad och håller på att etablera onkologicenter över hela landet. Den första installationen kommer att ske i Renovas huvudcentrum i Hyderabad. Sajten ska bli ett Center of Excellence, med ambitionen att etablera en referensplats och en träningsanläggning. Avtalet öppnar för gemensamma forskningsprojekt.

Dr Janardhan Nandigam, Chief Technology Officer på Renova kommenterar: "Vi på Renova Oncology tror alltid att säkerhet och precision är grundpelarna för strålningsonkologi och SGRT ligger långt före i att uppnå målet. Vårt samarbete med C-RAD kommer bara att ta oss i rätt riktning och vi ser fram emot partnerskapet.”

Systemen kommer att levereras med den kompletta mjukvarusviten inklusive moduler för andningsöppning, patientinställning & positionering och rörelseövervakning samt en dedikerad programvara som stöder stereotaktiska behandlingar. C-RAD SGRT-systemet (Surface Guided Radiation Therapy) ger kunden ett verktyg för noggrann patientinställning inför behandlingen och kontinuerlig övervakning av patienten under en behandlingsfraktion. Tekniken ger noggrannhet och säkerhet för patienten för att stödja behandlingstekniker med hög precision samt effektivitet i ett komplext behandlingsarbetsflöde.

"Vi är glada över att samarbeta med det progressiva teamet i Renova-gruppen." säger Tim Thurn, VD och koncernchef för C-RAD AB, "Det finns en enorm otillfredsställd efterfrågan på cancervård i Indien. Den snabbt växande privata sjukvårdssektorn ger en möjlighet till avancerad cancervård i landet. Med vår teknologi bidrar vi till en spara och effektivt arbetsflöde."

Avtalet har ett ordervärde på ca. 12 MSEK, medan ca. 9 miljoner kronor är bokförda som orderingång under fjärde kvartalet. Implementering av systemen förväntas ske under de kommande 36 månaderna, medan det första systemet levereras före årets slut.

Om Renova Hospitals 
Renova Hospitals är en avancerad multispecialitets- och onkologigrupp med stort fokus på precisionsteknologi och medkännandevård med ett patientcentrerat tillvägagångssätt. De är för närvarande verksamma på 5 platser i Hyderabad och en i Jaipur. Framtidsplanen under de kommande två åren är att expandera till fler platser så att de alltid är tillgängliga, oavsett var du befinner dig!

Close Menu