Skip to main content

Order på fyra C-RAD-system från Bayreuth, Tyskland

Pressmeddelande 2015-05-21
C-RAD har fått in en order på ett Catalyst™-, ett Catalyst HD™- och ett
Sentinel™-system från Klinikum Bayreuth GmbH som driver en onkologisk
strålbehandlingsklinik i Oberfranken, i Bayern i Sydtyskland.

Pressmeddelande 2015-05-21

C-RAD har fått in en order på ett Catalyst-, ett Catalyst HD– och ett Sentinel-system från Klinikum Bayreuth GmbH som driver en onkologisk strålbehandlingsklinik i Oberfranken, i Bayern i Sydtyskland.

Catalyst- och Catalyst HD-systemen kommer att levereras med en komplett mjukvarukonfiguration som innehåller moduler för andningsstyrd strålbehandling, patientpositionering och rörelseövervakning samt gränssnitt för Philips CT och Elektra linjäracceleratorer. Kunden har även bestämt sig för den unika audiovisuella couching-funktionen med stöd för strålbehandling i interaktivt läge.

Systemen förväntas levereras och installeras under 2015.

 

Klinikum Bayreuths driver strålbehandlingsavdelningar på två platser: den första ligger i Bayreuth, och en andra filial har öppnats i Kulmbach. Kliniken fokuserar bland annat på inter- och intrakraniella stereotaktiska behandlingar.

 

Catalyst™- och Sentinel™-systemen är utrustade med den teknik som krävs för att genomföra strålbehandling i absolut toppklass. Med denna lösning har C-RAD stöd för hela 4D-behandlingskedjan, från bildtagning till leverans. Andningsstyrd strålbehandling används ofta när det område som skall behandlas ligger nära hjärtvävnad eller för särskilda behandlingar där tumörens position beror på andningscykeln.

 

– Vår klinik har utrustats med Elektas linjäracceleratorer samt en Philips CT. Vi vill erbjuda våra patienter strålbehandling av högsta kvalitet. Flexibiliteten hos C-RAD-systemet ger oss alla möjligheter till andningsstyrd behandling och låter oss säkerställa patientpositionering och övervakning med hög precision både före och under behandlingen, säger professor Ludwig Keilholz vid Klinikum Bayreuth.

 

– Det är ett sant nöje att få välkomna strålterapiteamet i Bayreuth till den snabbt växande gruppen C-RAD-kunder. Vi fortsätter att visa upp en mycket framgångsrik försäljningsutveckling och den toppmoderna C-RAD-tekniken har fortfarande god potential på våra nyckelmarknader. Vår strategi, som innebär att resurserna fokuseras på vissa nyckelmarknader där vi ger mycket god kundservice, visar sig vara effektiv, säger Tim Thurn, VD för C-RAD.

 

Om C-RAD

C-RAD utvecklar innovativa lösningar för användning inom avancerad strålbehandling. C-RAD-koncernen erbjuder produkter och lösningar inom patientpositionering, tumörlokalisering och strålbehandlingssystem. Slutanvändarna är strålbehandlingskliniker över hela världen. All produktutveckling bedrivs i tre helägda dotterbolag, C-RAD Positioning AB, C-RAD Imaging AB och C-RAD Innovation AB, alla belägna i Uppsala. Bolaget har för närvarande 32 anställda. C-RADs verksamhet är sprungen ur forskning och utveckling på Karolinska Institutet i Solna. Bolagets första produkt, C-RAD SentinelTM, började säljas 2007. Samarbetsavtal har ingåtts med Elekta (Sverige), Varian (USA) och IBA (Belgien). På större marknader representeras C-RAD av distributörer som är specialiserade inom strålterapi. C-RAD har grundat tre bolag för direktförsäljning: C-RAD Inc. i USA, C-RAD GmbH i Tyskland och C-RAD WOFE i Kina. C-RAD äger 29 procent av aktierna i laserföretaget Cyrpa med en option att förvärva resterande 71 procent. C-RAD AB är noterat på NASDAQ Stockholm.

För mer information om C-RAD, besök www.c-rad.com.

För ytterligare information:

Tim Thurn, VD, C-RAD AB, Telefon +46-18-666930, E-post: investors@c-rad.com

 

Ovanstående information är kurspåverkande och måste därmed offentliggöras enligt lagen om värdepappersmarknaden (2007:528).

Close Menu