Skip to main content

DTZ Berlin väljer C-RADs banbrytande SGRT-lösning

C-RAD meddelar idag om en order av den nyligen lanserade Catalyst+ HD ™ och Sentinel 4DCT ™ till Diagnostik och Terapai Center (DTZ) i Berlin, Tyskland. Beställningen innehåller flera system för två av deras behandlingsplatser samt ett flerårigt serviceavtal.

DTZ Berlin är en privatägd vårdleverantör med verksamhet på två platser i Berlin som erbjuder medicinska tjänster såsom röntgen, nukleärmedicin samt internmedicin och strålbehandling.

Dr. Matthias Lampe, medicinsk chef för DTZ vid OZB Onkozentrum Berlin, kommenterar: "Från den första diagnosen till slutet av behandlingen är patienten kärnan i allt vi gör och får personlig, holistisk vård. Vi är glada att de mest moderna diagnostik- och terapiutrustningarna finns på båda platserna, DTZ i Frankfurter Tor och DTZ vid OZB Onkozentrum Berlin. PET / CT med kontaktlöst andningsskydd förbättrar diagnostik och möjliggör således att den exakta positionen och omfattningen av tumören identifieras, vilket innebär att den kan behandlas med exakt noggrannhet. Genom att kombinera tekniken med expertis från DTZ Berlin-personal kan vi säkerställa bästa möjliga cancerbehandling för våra patienter. "

Systemet kommer att levereras med en komplett mjukvarukonfiguration, som innehåller moduler för andningsstyrd strålbehandling, patientsetup, patientpositionering och rörelseövervakning samt en dedicerad programvara som stöder stereotaktiska behandlingar. Lösningen kommer att levereras med C-RAD: s unika system för återkoppling på patientens andning, cLight. C-RAD:s SGRT-systemet förser kunden med ett verktyg för exakt patientpositionering före behandlingen och kontinuerlig övervakning av patienten under en behandlingsfraktion. Tekniken ger noggrannhet samt patientsäkerhet vilket möjliggör en behandlingsteknik med hög precision.

Dr Hendrik Herm, chef för onkologistrålning kommenterar: ”En del av dagens standardprotokoll är att markera tumören på huden för patientens positionering. Vi tror att tekniken från C-RAD gör att vi kan minska dessa märkningar avsevärt, vilket påtagligt ökar patientkomforten. ”

C-RAD Sentinel 4DCT™ är ett användarvänligt laserbaserat optiskt ytskanningssystem med funktionalitet för 4D CT-rekonstruktion och andningsstyrd bildtagning i CT-rum. Lösningen tillhandahåller också referensbilder för patientpositionering. Systemet fastställer patientens position, baserad på en optisk 3D-kamera. Denna teknik kräver ingen patientkontakt, vilket är särskilt uppskattat på grund av de hygieniska fördelar.

”Implementeringen av C-RAD: s senaste teknik är goda nyheter för cancerpatienterna i Berlin. C-RAD ser fram emot att inleda samarbetet med teamet på DTZ Berlin. ” säger Tim Thurn, VD och koncernchef för C-RAD AB. "Ytskanningsteknologi är på väg att bli vårdstandard inom strålterapi för behandling av flertalet indikationer. Catalyst + -systemet kombinerar C-RAD-patenterad och beprövad teknologi med en avancerad mjukvaruplattform utformad för att generera en ny nivå inom optisk ytskanning. "

Ordervärdet är strax över 11 MSEK och inkluderar leverans av systemen och ett serviceavtal. Leverans och installation förväntas påbörjas under hösten i år. Det sista systemet väntas installeras 2021.

Om DTZ Berlin

DTZ Berlin är en av Tysklands största licensierade onkologiska specialistanläggningar, grundad av prof. Wolfgang Mohnike, med en erfarenhet av 30 år inom diagnostik och behandling. Anläggningen består av två platser i Berlin och fyra specialområden, som är nära integrerade och kan dra nytta av modern utrustning. Dessa inkluderar två diagnostisk centra för nukleärmedicin och radiologi och två behandlingscentra, en för interventionell onkologi och radionuklidterapi, den andra för strålbehandling.

Dessa fyra specialavdelningar stöds av sina egna radiokemiska anläggningar och Tysklands enda polikliniska cyklotron. Tillsammans med medicinsk expertis är DTZ Berlin också utrustad med avancerad, högpresterande diagnostisk och terapeutisk utrustning – från innovativa hybridbilder till högprecisionsstrålbehandlingsmaskiner – allt anslutet med specialiserad medicinsk programvara.

Om C-RAD

C-RAD utvecklar innovativa lösningar för användning inom avancerad strålbehandling. C-RAD-koncernen erbjuder produkter och lösningar inom patientpositionering, tumörlokalisering och strålbehandlingssystem. All produktutveckling bedrivs i tre helägda dotterbolag, C-RAD Positioning AB, C-RAD Imaging AB och C-RAD Innovation AB, alla belägna i Uppsala. C-RAD har grundat tre bolag för direktförsäljning: C-RAD Inc. i USA, C-RAD GmbH i Tyskland och C-RAD (Shanghai) Medical Device Co Ltd i Kina. Det fransk-belgiska laserföretaget Cyrpa International SPRL är ett helägt dotterbolag vars verksamhet har integrerats. C-RAD AB är noterat på NASDAQ Stockholm.

För mer information om C-RAD, besök www.c-rad.com

För ytterligare information:

Tim Thurn, VD, C-RAD AB, Telefon +46-18-666930, E-post investors@c-rad.com

Denna information är sådan information som C-RAD AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 30 juni 2020 kl. 11:15 CET.

Close Menu