Skip to main content

C-RAD undertecknar försäljnings- och serviceavtal för Australien och Nya Zeeland

Pressmeddelande 2015-12-29
C-RAD har undertecknat ett distributionsavtal med Gamma Gurus Pty. Ltd. för
marknadsföringen av C-RADs portföljer med Sentinel- och Catalyst-produkter till
kunder i Australien och Nya Zeeland.

Pressmeddelande 2015-12-29

C-RAD har undertecknat ett distributionsavtal med Gamma Gurus Pty. Ltd. för marknadsföringen av C-RADs portföljer med Sentinel- och Catalyst-produkter till kunder i Australien och Nya Zeeland.

 

Gamma Gurus Pty. Ltd. grundades av Jason Beirne and Hans Feitz, som båda har lång erfarenhet av att distribuera medicintekniska produkter som används inom strålbehandling. Gamma Gurus kommer även att erbjuda service och hålla utbildningar som rör produkterna. Erfarenheterna från tidigare uppdrag har gjort bolaget väl bekant med försäljning och service av ytskanningslösningar såsom C-RADs Catalyst- och Sentinel-system.

Det finns cirka 80 strålbehandlingscentrum i Australien och Nya Zeeland. Ungefär hälften av dessa drivs i privat regi och resten drivs av staten. C-RAD har redan en närvaro i regionen, i och med att två Sentinel-system installerats i Australien.

C-RADs team i Asien kommer att ansvara för affärsförhållandet med den nya distributören.

– Gamma Gurus är oerhört glada över att få representera C-RAD i Australien och Nya Zeeland. Den växande trenden med stereotaktiska tekniker och hypofraktionering gör att behovet av korrekt patientpositionering och målsökning är större än någonsin. C-RADs Catalyst- och Sentinelsystem tillhandahåller eleganta och beprövade lösningar som förbättrar behandlingarnas precision för patienter vid strålbehandlingscentrum i Australien och Nya Zeeland, säger Jason Beirne, VD för Gamma Gurus.

– Australien och Nya Zeeland är marknader med hög klinisk standard. Vår nya distributör gör det möjligt för oss att ge sjukvården i regionen tillgång till våra branschledande produkter för precision i avancerad strålterapi. Efter förstärkningen av vårt säljteam i Asien/Stillahavsregionen under 2015 var det ett strategiskt drag att även expandera till Australien och Nya Zeeland. I Gamma Gurus har vi funnit en distributör med fantastiska kontakter inom strålbehandling, och vi välkomnar dem till C-RADs distributörsnätverk, säger Tim Thurn, VD för C-RAD

 

Om Gamma Gurus

Gamma Gurus samlar över 50 års erfarenhet inom diagnostisk bildtagning, strålbehandling och hanteringen av radioaktiva material under ett och samma tak. Vårt mål är att förse våra kunder med oöverträffade lösningar och service med en professionell och krångelfri attityd. Vårt breda nätverk säkerställer att vi kan köpa in de bästa produkterna från hela världen för att uppfylla den lokala vårdens behov. Våra årtionden med lokalkännedom garanterar att såväl leverantörer som kunder får stöd när det gäller att hitta rätt bland de komplexa regulatoriska, logistiska och tekniska nyanserna på de lokala marknaderna.
För mer information om Gamma Gurus, gå till www.gammagurus.com.

 

Om C-RAD

C-RAD utvecklar innovativa lösningar för användning inom avancerad strålbehandling. C-RAD-koncernen erbjuder produkter och lösningar inom patientpositionering, tumörlokalisering och strålbehandlingssystem. Slutanvändarna är strålbehandlingskliniker över hela världen. All produktutveckling bedrivs i tre helägda dotterbolag, C-RAD Positioning AB, C-RAD Imaging AB och C-RAD Innovation AB, alla belägna i Uppsala. Bolaget har för närvarande 40 anställda. C-RADs verksamhet är sprungen ur forskning och utveckling på Karolinska Institutet i Solna. Bolagets första produkt, C-RAD SentinelTM, började säljas 2007. Samarbetsavtal har ingåtts med Elekta (Sverige), Varian (USA) och IBA (Belgien). På större marknader representeras C-RAD av distributörer som är specialiserade inom strålterapi. C-RAD har grundat tre bolag för direktförsäljning: C-RAD Inc. i USA, C-RAD GmbH i Tyskland och C-RAD WOFE i Kina. Det fransk-belgiska laserföretaget Cyrpa International SPRL är ett helägt dotterbolag vars verksamhet håller på att integreras. C-RAD AB är noterat på NASDAQ Stockholm.

För mer information om C-RAD, besök www.c-rad.com.

 

För ytterligare information:

Tim Thurn, VD, C-RAD AB, Telefon +46-18-666930, E-post investors@c-rad.com

 

Ovanstående information är kurspåverkande och måste därmed offentliggöras enligt lagen om värdepappersmarknaden (2007:528).

Close Menu