Skip to main content

C-RAD och Katholisches Klinikum Bochum tecknar partnerskapsavtal värt 10 MSEK

Katholisches Klinikum Bochum gGmbH – St. Josef Hospital i Bochum, Tyskland, har fattat beslut kring att använda C-RAD:s teknologi för ytskanning i samband med strålbehandling.

Ordern, som har ett värde, före skatt, på cirka 10 MSEK för C-RAD, inkluderar hela mjukvarupaketet, inklusive moduler för Respiratory Gating, Patient Setup & Positioning, och Motion Monitoring. Ordern inkluderar även ett flerårigt serviceavtal kopplade till affären. Leverans och installation beräknas påbörjas före årsskiftet.

“Jag är väldigt nöjd över att C-RAD blir en stark partner till oss på Katholisches Klinikum Bochum, samt våra patienter. Med andningsstyrd strålterapi kommer vi kunna garantera cancerbehandling på högsta nivå, i synnerhet inom området för stereotaktisk strålning av lungor, lever och buk. På samma gång kommer vi ytterligare kunna förbättra vården av våra bröstcancerpatienter, förklarar Prof. Dr. Christian Baues, Klinikchef inom Strålterapi på St. Josef Hospital. Prof. Baues är även ansvarig för strålterapi på Ruhr-Universität Bochum (RUB).

”Vi är väldigt glada över att få möjlighet att arbeta tillsammans med teamet på Katholisches Klinikum Bochum för att implementera C-RAD:s teknik för ytscanning i samband med strålterapi”, säger Cecilia de Leeuw, vd för C-RAD. ”Detta samarbete är ytterligare ett bevis på att ytskanningsteknik i samband med strålterapi håller på att etablera sig som vårdstandard”, säger Cecilia de Leeuw.

Close Menu