Skip to main content

C-RAD har valts som huvudleverantör för SGRT i Italien

C-RAD tillkännagav beslutet om positioneringsteknik i en landsomfattande upphandling i Italien i oktober. Upphandlingen för SGRT (Surface Guided Radiation Therapy) är vunnen av C-RAD-distributören – Tecnosan SRL och inkluderar Catalyst- och Sentinel 4DCT-system. Beslutet var föremål för en överklagandefrist som nu har löpt ut. C-RAD tillkännager idag ordern relaterad till upphandlingen om totalt 46 MSEK.

"Vi är verkligen glada över att ha blivit vald som samarbetspartner i denna stora upphandling. Efter att ha implementerat SGRT-lösningar över hela Italien i nästan 10 år, bekräftar detta resultat tillförlitligheten och effektiviteten hos C-RAD-systemen. På Tecnosan arbetar vi med människor för människor och vårt mål för den kommande tvåårsperioden är att föra denna avancerade SGRT-teknik till mer än trettio italienska offentliga sjukhus”, säger Mattia Dell’Orsola, VD för Tecnosan. "Vi strävar efter att stödja läkarna i deras kamp mot cancer och SGRT-systemen förbättrar både enkel behandling och kvaliteten på patienternas liv efter strålbehandling, även på lång sikt och särskilt för kvinnor som drabbats av bröstcancer."

Italien har för närvarande cirka 432 linjäracceleratorer installerade, fördelade på 192 cancercentra. Denna beställning av Catalyst- och Sentinel 4DCT-system kommer att ta C-RADs marknadsdominans till över 100 SGRT-system i Italien. Inköpsordern kommer att bokas som orderingång under fjärde kvartalet 2022. Leverans och installation av dessa system förväntas påbörjas under våren 2023 och beräknas vara klara i slutet av 2024.

“Det är en ära att bli vald som den främsta SGRT-teknikleverantören i det landsomfattande italienska anbudet. Italien har beslutat att göra ytskanningar allmänt tillgängliga för sina cancerpatienter som genomgår strålbehandling, för att säkerställa att stråldosen levereras med större noggrannhet och precision till endast de vävnader som behöver behandlas.” Säger Kashif Ikram, VP Sales EMEA för C-RAD "Vi vill verkligen tacka teamet på Tecnosan för deras stora ansträngningar och arbete för att introducera SGRT i hela Italien. Detta visar hur viktigt det är för C-RAD att arbeta med utmärkta kommersiella partners på olika geografiska marknader.”

”Vi ser ett växande antal stora upphandlingsprojekt inom strålterapi som kräver ytskanning som en del av standardutbudet, vilket är en mycket uppmuntrande utveckling och ytterligare en bekräftelse på att tekniken är på väg att bli standardvård inom avancerad strålterapi.” säger Tim Thurn, VD och koncernchef för C-RAD AB

Om Tecnosan
Tecnosan grundades 1985 och är helt fokuserat på strålningsonkologi sedan 2011. Tecnosan är ett italienskt företag som väljer de mest innovativa och patientcentrerade lösningarna världen över och verkar som distributör i Italien. Tecnosan har samarbetat med C-RAD sedan 2013 och SGRT-teknologi har varit den huvudsakliga kärnan i Tecnosans verksamhet.

Close Menu