Skip to main content

C-RAD har valts för att utrusta Shenzhens protoncancercenter i Kina med Catalyst ™ system

C-RAD har nu fått inköpsordern från det belgiska företaget Ion Beam Applications SA (IBA) avseende leverans av C-RADs ytskanningslösning för Shenzhen protonterapicenter. Ordern inkluderar flera Catalyst ™ -system och ett Sentinel ™ 4DCT-system inklusive ett flerårigt serviceavtal.

I juni 2020 undertecknade C-RAD och IBA en avsiktsförklaring för leverans av Catalyst- och Sentinel-systemen för detta projekt. Sedan juni har C-RAD och IBA arbetat med utvärderingsprocessen för leverantörer. En framgångsrikt resultat av denna var en förutsättning för köpeavtalet.

Shenzhen Tumor Hospital är medlem i den kinesiska akademin för medicinsk vetenskap (CAMS). CAMS är ett ledande hälsonätverk för både förebyggande och direkt behandling av cancer i Kina, aktivt inom cancerforskning med omfattande utbildning och forskningsbaserad förebyggande åtgärder. C-RAD har sedan tidigare en Catalyst installerad med ett fotonstrålningssystem hos CAMS i Peking.

”Kina har ett mycket progressivt protonterapiprogram. Vi är glada att bli vald leverantör för detta prestigefyllda projekt. Vi ser fram emot att arbeta med CAMS-teamet och IBA om genomförandet av detta första gemensamma projekt i Kina, ” säger Tim Thurn, VD och koncernchef på C-RAD AB. ”I protonterapi är hög precision och exakt patientpositionering avgörande för behandlingsframgången. Vår dedikerade lösning för rörelsehantering inom protonterapi och samarbetet med ledande cancercentra stöder vår marknadsledande position i Kina. ”

Ordern har ett totalt nettovärde på cirka 12 MSEK och kommer att redovisas som orderingång under fjärde kvartalet. Schemat för leverans och installation av C-RAD-systemet förväntas fastställas under 2021.

Om C-RAD

C-RAD utvecklar ytskanningsteknologi för strålterapi för att möjliggöra en mycket exakt dosavgivning till tumören och samtidigt skydda frisk vävnad från oönskad exponering. Med hjälp av höghastighets 3D-kameror i kombination med förstärkt verklighet stöder C-RAD den initiala patientpositioneringen och övervakar patientens rörelser under behandlingen för att säkerställa hög tillförlitlighet, ett effektivt arbetsflöde och ökad noggrannhet. C-RAD övervakar patientens rörelse utan att använda markörer eller ytterligare dos för att ge den högsta nivån av patientsäkerhet och komfort.

C-RAD. Inspiring excellence in cancer treatment.

C-RAD AB är noterat på NASDAQ OMX Stockholm.

För mer information om C-RAD, besök www.c-rad.com

För ytterligare information:

Tim Thurn, VD, C-RAD AB, Telefon +46-18-666930, E-post investors@c-rad.com

Denna information är sådan information som C-RAD AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 23 december 2020 kl. 13:30 CET.

Close Menu