Skip to main content

C-RAD har fått sin första order från Japan på ett högkvalitativt patientövervakningssystem

Pressmeddelande 2015-05-26

C-RAD har mottagit den första ordern för ett Catalyst– och ett Sentinel4DCT- system för ett cancerbehandlingscentrum i Japan, världens näst största marknad för strålbehandling. Båda systemen kommer att installeras på Katsuras universitetssjukhus vid Kyotos universitet.

I november 2014 ingick C-RAD ett försäljningsavtal med Elekta K.K., Elekta AB:s japanska dotterbolag. Stockholmsbaserade Elekta AB är en global leverantör av strålbehandlingssystem. Vid samma tidpunkt erhöll Elekta K.K. och C-RAD den produktcertifiering som krävs för att sälja Sentinel och Catalyst i Japan. Med nära 800 behandlingscentrum är den japanska marknaden världens näst största marknad för strålbehandling. C-RAD presenterade sina certifierade produkter på konferensen International Technical Exhibition of Medical Imaging (ITEM) i Japan i april 2015. 

Catalyst- och Sentinel-systemen kommer att levereras med en komplett mjukvarukonfiguration som omfattar moduler för andningsstyrd strålbehandling, patientpositionering och rörelseövervakning.

Catalyst- och Sentinel-systemen är utrustade med den teknik som krävs för att genomföra strålbehandlingar i absolut toppklass. Med denna lösning har C-RAD stöd för hela 4D-behandlingskedjan, från bildtagning till behandling. Andningsstyrd strålbehandling används ofta när det område som skall behandlas ligger nära hjärtvävnad eller för särskilda behandlingar där tumörens position beror på andningscykeln.

 

– Det är med stor glädje jag tillkännager vår första japanska order. Potentialen på denna stora och progressiva marknad innebär en betydande tillväxtmöjlighet för C-RAD i Asien. Den första installationen på en ny marknad får alltid extra mycket uppmärksamhet, och Kyotos universitet är ett av de högst rankade universiteten i Asien. Vi kommer att säkerställa att denna första kund kommer igång snabbt med sitt nya system. Det är mycket viktigt för oss att etablera ett referensobjekt på denna marknad som vi kan visa upp för andra kunder medan vi bygger upp verksamheten i området. Detta är en mycket god start på samarbetet med vår partner i Japan, säger Tim Thurn, VD för C-RAD.

 

Om C-RAD

C-RAD utvecklar innovativa lösningar för användning inom avancerad strålbehandling. C-RAD-koncernen erbjuder produkter och lösningar inom patientpositionering, tumörlokalisering och strålbehandlingssystem. Slutanvändarna är strålbehandlingskliniker över hela världen. All produktutveckling bedrivs i tre helägda dotterbolag, C-RAD Positioning AB, C-RAD Imaging AB och C-RAD Innovation AB, alla belägna i Uppsala. Bolaget har för närvarande 32 anställda. C-RADs verksamhet är sprungen ur forskning och utveckling på Karolinska Institutet i Solna. Bolagets första produkt, C-RAD SentinelTM, började säljas 2007. Samarbetsavtal har ingåtts med Elekta (Sverige), Varian (USA) och IBA (Belgien). På större marknader representeras C-RAD av distributörer som är specialiserade inom strålterapi. C-RAD har grundat tre bolag för direktförsäljning: C-RAD Inc. i USA, C-RAD GmbH i Tyskland och C-RAD WOFE i Kina. C-RAD äger 29 procent av aktierna i laserföretaget Cyrpa med en option att förvärva resterande 71 procent. C-RAD AB är noterat på NASDAQ Stockholm.

För mer information om C-RAD, besök www.c-rad.com.

 

För ytterligare information:

Tim Thurn, VD, C-RAD AB, Telefon +46-18-666930, E-post: investors@c-rad.com

 

Ovanstående information är kurspåverkande och måste därmed offentliggöras enligt lagen om värdepappersmarknaden (2007:528).

Close Menu