Skip to main content

C-RAD har fått en order på fem Catalyst™-system

Pressmeddelande 2016-06-29
C-RAD har fått en order på fem Catalyst™-system som ska installeras på olika
sjukhus i Egypten. Det totala ordervärdet ligger på cirka 4,3 miljoner kronor.

Pressmeddelande 2016-06-29

C-RAD har fått en order på fem Catalyst™-system som ska installeras på olika sjukhus i Egypten. Det totala ordervärdet ligger på cirka 4,3 miljoner kronor.

 

Catalyst™-systemen kommer att levereras med en mjukvarukonfiguration som innehåller moduler för patientsetup, patientpositionering och andningsstyrd strålbehandling, inklusive gränssnitt för Elekta MOSAIQ® och Response™, för styrning av strålningen. Dessa gränssnitt möjliggör en sömlös integration med linjäracceleratorn för patientsynkronisering samt automatisk patientsetup och strålkontroll för behandling av tumörer som förflyttar sig vid andningsrörelser.

 

Catalyst™- och Sentinel™-systemen är utrustade med den teknik som krävs för att genomföra strålbehandling i absolut toppklass. Med denna lösning stödjer C-RAD hela 4D-behandlingskedjan, från bildtagning till behandling. Andningsstyrd strålbehandling används ofta när det område som ska behandlas ligger nära hjärtvävnad eller för särskilda behandlingar där tumörens position varierar med andningscykeln.

 

Systemen förväntas levereras och installeras under andra kvartalet 2017.

 

– Det är med stor glädje jag tillkännager denna stora order. Förra året stärkte vi vår sälj- och kundsupportorganisation. Ett av våra fokus var att vidareutveckla det affärsmässiga samarbetet med våra strategiska samarbetspartners och nyckelkunder. Detta stora projekt är det första resultatet av dessa aktiviteter, säger Tim Thurn, VD för C-RAD.

 

 

Om C-RAD

C-RAD utvecklar innovativa lösningar för användning inom avancerad strålbehandling. C-RAD-koncernen erbjuder produkter och lösningar inom patientpositionering, tumörlokalisering och strålbehandlingssystem. Slutanvändarna är strålbehandlingskliniker över hela världen. All produktutveckling bedrivs i tre helägda dotterbolag, C-RAD Positioning AB, C-RAD Imaging AB och C-RAD Innovation AB, alla belägna i Uppsala. Bolaget har för närvarande 43 anställda. C-RADs verksamhet är sprungen ur forskning och utveckling på Karolinska Institutet i Solna. Bolagets första produkt, C-RAD SentinelTM, började säljas 2007. Samarbetsavtal har ingåtts med Elekta (Sverige), Varian (USA) och IBA (Belgien). På större marknader representeras C-RAD av distributörer som är specialiserade inom strålterapi. C-RAD har grundat tre bolag för direktförsäljning: C-RAD Inc. i USA, C-RAD GmbH i Tyskland och C-RAD WOFE i Kina. Det fransk-belgiska laserföretaget Cyrpa International SPRL är ett helägt dotterbolag vars verksamhet håller på att integreras. C-RAD AB är noterat på NASDAQ Stockholm.

För mer information om C-RAD, besök www.c-rad.com

 

För ytterligare information:

Tim Thurn, VD, C-RAD AB, Telefon +46-18-666930, E-post investors@c-rad.com

 

Ovanstående information är kurspåverkande och måste därmed offentliggöras enligt lagen om värdepappersmarknaden (2007:528).

Close Menu