Skip to main content

Australiensiska kunder väljer C-RADs banbrytande SGRT-lösning

C-RAD meddelade idag att flertalet platser i New South Wales beslutat att implementera C-RADs lösningar Catalyst HD™ och Sentinel 4DCT™ 4DCT.

Totalt kommer fyra platser i delstaten New South Wales att utrustas med C-RAD-lösningen under de närmaste månaderna.

Catalyst+ HD™ systemet kommer att levereras med en komplett mjukvarukonfiguration, som innehåller moduler för andningsstyrd strålbehandling, patientsetup, patientpositionering och rörelseövervakning. C-RAD:s SGRT lösning förser kunden med en kontinuerlig övervakning av patienten under en behandlingsfraktion. Patientrörelser utöver ett kliniskt fastställt tröskelvärde kommer att avbryta strålbehandlingen.

C-RAD Sentinel 4DCT är ett lättanvänt, laserbaserat optiskt ytskanningssystem med funktion för fyrdimensionell CT-bildrekonstruktion i ett CT-rum.

Jason Beirne, VD för Gamma Gurus, kommenterar: ”Ytskanningslösningar för rörelseövervakning inom strålterapi går snabbt mot att bli vårdstandard och vi är mycket glada över att vara en del av denna storskaliga utrullning i hälso- och sjukvårdssystemet i New South Wales. Snart kommer patienter över hela staten att dra nytta av mycket noggrann övervakning av rörelse och andning vilket förbättrar vårdinsatsen. Vi är också mycket stolta över att samarbeta med C-RAD vars innovativa produkter visar vägen i inom ytskanning. ”

C-RAD samarbetar med företaget Gamma Gurus i Australien. Gamma Gurus är ett distributionsföretag

”Jag är stolt över att se att kunderna har valt C-RAD och Gamma Gurus som partner för ytskanningslösningar. Vi ser fram emot att stödja det kliniska genomförandet och bidra med de fördelar som tekniken erbjuder för användare och patienter i New South Wales. ” säger Tim Thurn, VD och koncernchef för C-RAD AB. ”Anammandet av rörelseövervakning ökar snabbt i Australien men också globalt. Beroende på den kliniska profilen för ett givet strålterapicenter drar 70% av patienterna som får strålterapi nytta av våra lösningar. Denna teknik är helt klart på väg att bli vårdstandard inom avancerad strålterapi. ”

Det totala ordervärdet från Gamma Gurus uppgår till strax över 11 MSEK för C-RAD. Leverans och installation förväntas påbörjas före årets slut.

Om C-RAD

C-RAD utvecklar ytskanningsteknologi för strålterapi för att möjliggöra en mycket exakt dosavgivning till tumören och samtidigt skydda frisk vävnad från oönskad exponering. Med hjälp av höghastighets 3D-kameror i kombination med förstärkt verklighet stöder C-RAD den initiala patientpositioneringen och övervakar patientens rörelser under behandlingen för att säkerställa hög tillförlitlighet, ett effektivt arbetsflöde och ökad noggrannhet. C-RAD övervakar patientens rörelse utan att använda markörer eller ytterligare dos för att ge den högsta nivån av patientsäkerhet och komfort.

C-RAD. Inspiring excellence in cancer treatment.

C-RAD AB är noterat på NASDAQ OMX Stockholm.

För mer information om C-RAD, besök www.c-rad.com

För ytterligare information:

Tim Thurn, VD, C-RAD AB, Telefon +46-18-666930, E-post investors@c-rad.com

Denna information är sådan information som C-RAD AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 30 september 2020 kl. 11:15 CET.

Close Menu