Skip to main content

C-RAD’s toppmoderna SGRT lösning är utvald för två protonterapi-projekt

C-RAD har idag emottagit en inköpsorder från det belgiska företaget Ion Beam Applications SA (IBA) avseende leverans av flertalet Catalyst™ och Sentinel™ 4DCT system, samt ett flerårigt serviceavtal.

C-RAD och IBA har flera framgångsrika samarbeten på betydande klinker över hela världen. Detta senaste projekt innefattar installationer på två av Kinas mest framstående protoncenter.

De höga kraven på absolut exakthet och effektiv användning inom protonstrålningsbehandling är ledstjärnan för produktutvecklingen hos C-RAD. En av flera anledningar varför C-RAD är marknadsledande inom ytskanningslösningar inom protonterapi.

C-RAD’s Catalyst PT är en ytskanningssystems (SGRT) version baserad på C-RAD’s patenterade Catalyst-tekonologi och mjukvara, designade för användande inom proton- och strålningsbehandling. Det är en helhetslösning för precis patientpositionering, med rörelse- och andningsövervakning.

”Jag ser fram emot att jobba med våra kunder och IBA för att implementera våra avancerade ytskanningslösningar här i Kina” säger Kurt Xiaodong Wang, President på C-RAD i Kina. ”Kina har en stor efterfrågan på cancerbehandling. Våra kunder har visat stort intresse för att implementera ytskanningslösningar för både foton- och protonbehandling. Det är detta stora intresse som gjort C-RAD till den dominerande aktören på den kinesiska marknaden”

”Vi är glada att kunna informera om denna viktiga milstolpe i vår fortgående strategi att göra ytskanningslösningar till vårdstandard inom avancerad strålbehandling.” säger Tim Thurn, VD på C-RAD AB. ”Protonbehandling är spjutspetsen inom strålbehandling med hög precision, vilket möjliggör en leverans av stråldosen med högsta precision. Exakt patientpositionering är avgörande för en framgångsrik och säker behandling. Vi ser fram emot att göra gemensam sak med våra kunder för att med våra lösningar bidra till en bättre cancervård för patienten”.

Ordern har ett totalt värde på cirka 20 MSEK. Leverans och installation förväntas påbörjas under 2023.

Close Menu